×

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/sites/vatra-dornei.ro/public_html/images/galerie_poze/schi

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/sites/vatra-dornei.ro/public_html/images/galerie_poze/calimani

×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerie_poze/schi

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerie_poze/calimani

Proiecte Municipale - REABILITAREA SECTIEI DE OBSTRETICA GINECOLOGIE A SPITALULUI MUNICIPAL VATRA DORNEI

 

UAT MUNICIPIUL VATRA DORNEI, implementeaza, proiectul ”REABILITAREA SECTIEI DE OBSTRETICA GINECOLOGIE A SPITALULUI MUNICIPAL VATRA DORNEI”, cod SMIS 114145, pentru care s-a semnat Contractul de finantare in luna iunie 2018. Proiectul se finalizeaza in luna decembrie 2019.

Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritara 3- Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon, Prioritatea de investitii 3.1- Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, si in sectorul locuintelor, Operatiunea B- Cladiri publice.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional 2014-2020 este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar Organismul Intermediar responsabil cu implementarea acestui program in Regiunea de Dezvoltare Nord-Est este Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord – Est.

Valoarea totala a proiectului este 1.986.168,00 lei, din care valoare eligibila nerambursabila din FEDR 1.587.291,16 lei, valoare eligibila nerambursabila din bugetul national 151.259,51 lei si cofinantarea eligibila a beneficiarului 128.850,69 lei. Valoarea neeligibila a proiectului este 118.766,64 lei.

Obiectivul general al proiectului consta in cresterea eficientei energetice a cladirii in care functioneaza Sectia de obstretica ginecologie apartinand Spitalului municipal Vatra Dornei, prin implementarea unor masuri specifice care presun reabilitarea termica a cladirii, implementarea unor solutii de scadere a consumului de combustibil conventional si in mod implicit si scaderea emisiilor de bioxid de carbon. Se doreste ca reabilitarea acestei cladiri si aducerea la standarde normale solicitate de reglementarile in domeniul medical, sa fie realizata prin implementarea unui proiect cu finantare prin POR 2014-2020.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Reabilitarea anvelopei termice prin izolarea peretilor exteriori ai cladirii, ai planseului, a instalatiilor de transport energie termica si prin luarea unor masuri de economie a energiei

2. Implementarea unor solutii cu caracter novativ constand in producerea energiei termice (pompe de caldura si panouri fotovoltaice)

3. Eficienta si eficacitate in implementarea proiectului prin asigurarea unui management adecvat atat in ceea ce priveste implementarea proiectului cat si a asigurarii sustenabilitatii investitiei

           

Instrumente Structurale în România,

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro 

Programul Operaţional Regional 2014-2020, www.inforegio.ro

Inforegio on Facebook 

Proiecte Municipale - MODERNIZARE STRAZI DE ACCES SI LOCURI DE RECREARE IN STATIUNEA BALNEO-CLIMATERICA

 

UAT MUNICIPIUL VATRA DORNEI, implementeaza, proiectul ”MODERNIZARE STRAZI DE ACCES SI LOCURI DE RECREARE IN STATIUNEA BALNEO-CLIMATERICA VATRA DORNEI”, cod SMIS 118996, pentru care s-a semnat Contractul de finantare in luna iulie 2018. Proiectul se finalizeaza in luna aprilie 2020.

Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritara 7- Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului, Prioritatea de investitii 7.1- Sprijinirea unei cresteri favorabile ocuparii fortei de munca, prin dezvoltarea potentialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care sa includa reconversia regiunilor industriale aflate in declin, precum si sporirea accesibilitatii si dezvoltarea resurselor naturale si culturale specifice.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional 2014-2020 este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar Organismul Intermediar responsabil cu implementarea acestui program in Regiunea de Dezvoltare Nord-Est este Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord – Est.

Valoarea totala a proiectului este 11.795.908,44 lei, din care valoare eligibila nerambursabila din FEDR 10.005.954,13 lei, valoare eligibila nerambursabila din bugetul national 1.530.322,39 lei si cofinantarea eligibila a beneficiarului 235.434,22 lei. Valoarea neeligibila a proiectului este 24.197,70 lei.

Obiectivul general al proiectului consta in valorificarea potentialului turistic al Statiunii balneoclimaterice Vatra Dornei prin dezvoltarea infrastructurii rutiere de acces in statiune si a unor locuri de recreare pentru copii si tineret in Parcul Central al acesteia, cu consecinta directa in cresterea numarului mediu de salariati precum si in calitatea vietii cetatenilor.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Reabilitarea si modernizarea infrastructurii stradale care asigura accesul in statiune precum si doua artere importante pentru accesul la obiective turistice precum si realizarea unor infrastructuri in aer liber de joaca si sport pentru copii si tineret in Parcul Central al statiunii Obiectivul specific vizeaza in mod concret realizarea lucrarilor de constructii aferente celor 7 obiecte de investitie (patru strazi urbane si trei locuri de joaca si fitness). Lucrarile la strazi presupun refacerea canalizarii pentru pluviale, consolidarea infrastructurii de baza a strazilor, refacerea covorului asfaltic, reamenajarea trotuarelor prin largirea acestora si marcarea pe ele a unor piste pentru biciclete, marcarea trecerilor de pietoni cu pavaj tactil, etc. Amenajarea celor trei locuri de joaca presupune pregatirea suprafetelor pentru montarea echipamentelor ce urmeaza a fi achizitionate, inclusiv a covoarelor de cauciuc pentru protectie la alunecari, cazaturi ale copiilor, etc.
  1. Amenajarea si dotarea spatiilor de recreare realizate pentru copii si tineret cu echipamente specifice moderne Se urmareste dotarea locurilor de joaca cu echipamente moderne pentru copii, specifice grupelor de varsta. Se face mentiunea ca amenajarea suprafetelor de circulatie cu covoare de cauciuc reprezinta o abordare moderna in domeniu si este de natura a asigura protectia copiilor la accidente
  2. Eficienta si eficacitate in implementarea proiectului prin asigurarea unui management adecvat atat in ceea ce priveste implementarea proiectului cat si a asigurarii sustenabilitatii investitiei

   

Instrumente Structurale în România,

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro 

Programul Operaţional Regional 2014-2020, www.inforegio.ro

Inforegio on Facebook