Pentru informatii referitoare la audiente si program va recomandam aceasta sectiune

Audiente / Program.

Accesati documente importante ce tin de Primaria Municipiului Vatra Dornei.

Documente Publice

Consultati lista cu cele mai importante proiecte derulate de administratia locala

Proiecte Municipale

Cititi aici toate documentele supuse dezbaterii publice de catre administratia locala.

Dezbatere Publica

Proiecte Municipale - MODERNIZARE STRAZI DE ACCES SI LOCURI DE RECREARE IN STATIUNEA BALNEO-CLIMATERICA

 

UAT MUNICIPIUL VATRA DORNEI, implementeaza, proiectul ”MODERNIZARE STRAZI DE ACCES SI LOCURI DE RECREARE IN STATIUNEA BALNEO-CLIMATERICA VATRA DORNEI”, cod SMIS 118996, pentru care s-a semnat Contractul de finantare in luna iulie 2018. Proiectul se finalizeaza in luna aprilie 2020.

Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritara 7- Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului, Prioritatea de investitii 7.1- Sprijinirea unei cresteri favorabile ocuparii fortei de munca, prin dezvoltarea potentialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care sa includa reconversia regiunilor industriale aflate in declin, precum si sporirea accesibilitatii si dezvoltarea resurselor naturale si culturale specifice.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional 2014-2020 este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar Organismul Intermediar responsabil cu implementarea acestui program in Regiunea de Dezvoltare Nord-Est este Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord – Est.

Valoarea totala a proiectului este 11.795.908,44 lei, din care valoare eligibila nerambursabila din FEDR 10.005.954,13 lei, valoare eligibila nerambursabila din bugetul national 1.530.322,39 lei si cofinantarea eligibila a beneficiarului 235.434,22 lei. Valoarea neeligibila a proiectului este 24.197,70 lei.

Obiectivul general al proiectului consta in valorificarea potentialului turistic al Statiunii balneoclimaterice Vatra Dornei prin dezvoltarea infrastructurii rutiere de acces in statiune si a unor locuri de recreare pentru copii si tineret in Parcul Central al acesteia, cu consecinta directa in cresterea numarului mediu de salariati precum si in calitatea vietii cetatenilor.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Reabilitarea si modernizarea infrastructurii stradale care asigura accesul in statiune precum si doua artere importante pentru accesul la obiective turistice precum si realizarea unor infrastructuri in aer liber de joaca si sport pentru copii si tineret in Parcul Central al statiunii Obiectivul specific vizeaza in mod concret realizarea lucrarilor de constructii aferente celor 7 obiecte de investitie (patru strazi urbane si trei locuri de joaca si fitness). Lucrarile la strazi presupun refacerea canalizarii pentru pluviale, consolidarea infrastructurii de baza a strazilor, refacerea covorului asfaltic, reamenajarea trotuarelor prin largirea acestora si marcarea pe ele a unor piste pentru biciclete, marcarea trecerilor de pietoni cu pavaj tactil, etc. Amenajarea celor trei locuri de joaca presupune pregatirea suprafetelor pentru montarea echipamentelor ce urmeaza a fi achizitionate, inclusiv a covoarelor de cauciuc pentru protectie la alunecari, cazaturi ale copiilor, etc.
  1. Amenajarea si dotarea spatiilor de recreare realizate pentru copii si tineret cu echipamente specifice moderne Se urmareste dotarea locurilor de joaca cu echipamente moderne pentru copii, specifice grupelor de varsta. Se face mentiunea ca amenajarea suprafetelor de circulatie cu covoare de cauciuc reprezinta o abordare moderna in domeniu si este de natura a asigura protectia copiilor la accidente
  2. Eficienta si eficacitate in implementarea proiectului prin asigurarea unui management adecvat atat in ceea ce priveste implementarea proiectului cat si a asigurarii sustenabilitatii investitiei

   

Instrumente Structurale în România,

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro 

Programul Operaţional Regional 2014-2020, www.inforegio.ro

Inforegio on Facebook         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parcare auto in Vatra Dornei

Șoferii din Vatra Dornei au la dispoziție două opțiuni de plată a parcării cu telefonul:


·Șoferii care doresc să plătească parcarea pentru 1 ORĂ - trimitere un SMS la numărul 7420 cu textul: 291 NRMAȘINĂ (Ex. 291 SV01ABC).
·Șoferii care doresc să plătească parcarea pentru 24 de ORE trebuie să trimită un SMS la numărul 7420 cu textul 290 NRMAȘINĂ (Ex. 290 SV01ABC).

Rețele de telefonie disponibile sunt Digi, Orange, Telekom și Vodafone.
Tarife pentru aceste opțiune se pot vizualiza accesand urmatorul link (detalii)

Conform HCL nr.103 / 28.09.2012, în Municipiul Vatra Dornei, pe străzile Mihai Eminescu, Gării, Republicii, Oborului, Dornelor si parcarea special amenajata din spatele Policlinicii municipale, se introduce sistemul de parcare cu plată ....citeste mai departe